Diş Dolgusu Nedir? Konya Diş Dolgusu Fiyatları
Diş Dolgusu, çeşitli materyaller aracılığıyla dişin restore edilmesi yani yenilenmesi olayıdır. Çürümüş, yıpranmış veyahut kırılmış bir diş üzerinde uygulanmaktadır. Burada amaç tüm fonksiyonlarını kaybetme durumuna gelen dişi kurtarmak ya da kırılmış bir dişin onarılması sonucunda ömrünün biraz daha sürmesini amaçlamaktır. Herhangi bir sebepten ötürü darbe almış bir diş üzerinde dolgu işlemi yapılmaktadır. Çiğneme fonksiyonunu yerine getiremeyen veya estetik görünümü sebebiyle rahatsızlık veren dişler içinde uygulanmaktadır. Ağız içerisinde bulunan sindirim için gerekli bir materyal olan dişlerin korunması için diş dolgularına ihtiyaç duyulmuştur. Bu işlemler gerekli uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlara maruz kalınabilir.
Hemen Bizimle İletişime Geçmek için TIKLAYINIZ
Diş Dolgusu yapılırken en başta uzman hekimlerimiz tarafından gerekli materyaller hazırlandıktan sonra kişinin dişi öncelikle temizlenir. Kırılma, yıpranma veya çürüme gibi durumlar varsa bu sorunların giderilmesine yönelik gerekli müdahaleler gerçekleştirilir. Eski bir dolgu da mevcutsa ve sorun bu dolgudan kaynaklanıyor ise bu durumda da gerekli revize işlemleri yapılarak diş dolgusu yenilenmektedir. Bu işlemler yapıldıktan sonra dişin konumu, yapısı ve mevcut durumu kontrol edilir ardından gerekli dolgu malzemesi hazırlanmaya başlanır. Bu işlemler esnasında hastanın rahatsız olmaması için lokal anestezi yapılmalıdır ve uygun görülen dolgu malzemesi dişe yerleştirildikten sonra fazlalık olan yerler temizlenmelidir. Dolgu işlemleri yaklaşık olarak yarım saat gibi bir süre içerisinde tamamlanmakta olup yapılan işlemlerin çeşidi ve dişin durumu bu sürenin uzaması ve kısalmasında etkili olmaktadır.
Dolgu işlemlerinin bitmesinin ardından hasta bir süre (anestezi işlemi geçene kadar belli bir süre) beslenme ihtiyacını gidermemelidir. Kişiye göre değişen anestezi süreleri yaklaşık olarak 4 veya 5 saat gibi bir süre alabilmektedir. Ancak bu durum kişiden kişiye değişebilmektedir. Tüm bu süreçlerde alanında uzman diş hekimlerimiz size gerekli yönlendirmeleri yaparak işlemleri gerçekleştirmektedir.
Yukarıda yazılanların haricinde büyük oranda bir diş kaybına sebep olunmuşsa çürüme oranının yüzde 80 veya 90 olduğu durumlarda Diş Dolgusu yapılmamaktadır. Bu durumda öncelikle hekim eğer gerekli görürse kanal tedavisi uygulayabilir. Ancak dişin çekilme oranı daha yüksek olmaktadır. Gelişen teknolojik şartlara bağlı olarak Diş dolgusunun ömrü uzun olmaktadır. Ancak dolgu olduğu halde tekrarlanan çürüme veya yıpranma gibi olaylarda bu ömür kısalabilmekte ve yeniden yapılması gerekmektedir.
Konya Diş Dolgusu Fiyatları
Konya’da yer alan özel diş sağlığı merkezimizde yapılan diş dolgusu fiyatlandırmaları yapılan işin mahiyetine göre değişiklik gösterebilmektedir. Dişin konumu ve özel durumlar olabilme sebeplerinden ötürü net fiyatlandırma bilgisi yapılan ilk muayene işlemlerinden sonra sizinle paylaşılabilmektedir. Yapılan dolgu işlemlerinde kullanılan materyalde fiyatlandırmayı etkileyen önemli unsurlardan biridir. Şu an uygulanan diş dolgusu işlemlerinde amalgam dolgu çok faz tercih edilmemektedir. Hem estetik görünüş açısından hem de sağlıklı kullanım açısından seramik ve kompozit dolguların ön planda tutulduğu günümüzde fiyatlandırmalarda bu iki materyalin kullanım durumuna bağlı olarak değişebilmektedir.
Bir Günde En Fazla Kaç Dolgu Yapılır?
Hastaların pek çoğu bir işlem gününde fazla sayıda diş tedavisi yaptırarak tedavi süreçlerini kısaltmayı tercih etmektedirler. Ancak bir günde yapılabilecek dolgu sayısı hekimden hekime ve yapılacak işlemin türüne göre değişim gösterebilmektedir. Bazı durumlarda birden fazla dolgu işlemi yapılmaz iken bazen hekim gülüşüne istinaden iki işlem aynı anda yapılabilmektedir. Bu gibi durumlarda işlemin seyrine göre hekim değerlendirmesi yapılarak sizin konforunuz düşünülerek hareket edilmesi daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.